top of page

KAKO IZDELAMO NAKIT

Blagovna znamka nakita Atelje DR združuje starodavne obrtniške tehnike s sodobnim pristopom k konceptualnemu oblikovanju. Ves nakit, ki si ga lahko ogledaš na spletni strani, je oblikovan in izdelan popolnoma ročno: od same ideje do končnega izdelka. Dve glavni tehniki izdelave, ki ju uporabljamo, sta granulacija in retikulacija.

Kontrast je predvsem koncept našega oblikovanja, ki je vedno prisoten: od izbire starodavne tehnike v kombinaciji z moderno, kombiniranja različnih barv kovin, surovega videza organsko obdelane kovine, ki spominja na kamen, do natančno oblikovanih najmanjših detajlov.  ;

Izbiraš lahko med nakitom iz naših kolekcij ali nakitom po meri. Lahko pa popolnoma vsak izdelek prilagodimo tvojim željam. :)

NAKIT IZ NAŠIH KOLEKCIJ

IMG_6503-001.JPG

Nakit iz naših kolekcij je na voljo v naši trgovini, kjer lahko izbereš model, ki ti je najbolj všeč. Zaradi narave našega dela, pri katerem ni nič vnaprej pripravljeno in je vse narejeno neposredno od začetka, so lahko organske strukture v materialu nekoliko drugačne oblike ali pa se zrnca nanesejo na kos na nekoliko drugačen način.  
 
A vse od trenutka, ko naročiš naš kos, je narejeno z mislijo nate. Misel nate, medtem ko pripravljamo material, oblikujemo osnovo, ga finaliziramo, izdelujemo certifikat in pakiramo celoten izdelek, da pride do tebe. Zato je kos samo tvoj in od nikogar drugega.
 
To je model, ki ga naročiš, a ustvarjen posebej zate.

NAKIT PO MERI

IMG_6519-001.JPG

Nakit po naročilu ima druge dimenzije.

 

Ko naročiš kos nakita po meri, je le ta oblikovan s tvojo osebno zgodbo in vse je izdelano posebej zate: stil in dizajn izdelka, tehnike in kovine, število in vrsta kamnov, kako so nameščeni in vstavljeni v kovino.

Če med oddajo naročila nisi prepričan/a, kako bo izgledal končni kos, ti izdelamo tudi skico, da si ga boš lažje predstavljal/la. 

 

Takega dela se ne da ponoviti, ker ni nikogar z enako zgodbo, kot je tvoja.

SPOZNAJ ATELJE DR JEWELRY TEAM

SEE THE MENTORS

oblikovalka
LARA PODVRŠIČ

Sem ustanoviteljica blagovne znamke Atelje DR Jewelry. Rodila sem se 19.2.1990
v Ljubljani. Že od majhnih nog sta me privlačili umetnost in ustvarjanje. ​Moja življenjska sila je v oblikovanju nakita.
Leta 2013 sem odprla Atelje za oblikovanje nakita v Grosuplju, Slovenija, kjer raziskujem kovine in se izobražujem o njihovem kovanju preko izdelave nakita po meri. 

Na vprašanje, kdo sem in ali se imam bolj za umetnico, rokodelko ali poslovno žensko, rečem, da sem vse in nič. Nikoli se nisem prepoznala v ´etiketah´ in se ob njih dobro počutila. Prej kot občutek varnosti in znanega, vnaprej določene družbene »identitete« v meni ustvarjajo le omejitve, namesto da bi odpirale vrata ustvarjalnemu prostoru.

MOJA ZGODBA

zlatarski mojster
JAKA TRTNIK

Zlatarski mojster Jaka Trtnik se je rodil 27. septembra 1978 v Ljubljani. Pot, po kateri hodi danes, se mu je začrtala že v zgodnjem otroštvu, ko je očetu pomagal v zlatarski delavnici. Kasneje, po končani srednji zlatarski šoli, je pridobil naziv zlatarski mojster. V zlatarskem poklicu sta ga vedno najbolj privlačili področji ročne izdelave nakita in vstavljanja dragih kamnov. Svoje znanje je najprej pridobival na tečaju vkovanja kamnov pri mojstru kamnoseštvu Ludviku Gorenaku, nato pa se je udeležil znamenitega izobraževanja pri Aleksandru Sidorovu v Belgiji. Njegova strast je tehnična dovršenost in izpopolnjenost najmanjših detajlov, kar se odraža v natančno in subtilno izdelanih funkcionalnih kosih nakita, ki združujejo lepoto plemenitih kovin in dragih kamnov.

Jaka Trtnik.jpg

REFERENCE

Artistar Jewels 2018, Milano:
Mednarodni dogodek Artistar Jewels je del znamenitega tedna mode v Milanu. Med velikim številom prijavljenih umetniških del je žirija po umetniški vrednosti, tehnični dovršenosti in izvirnosti, izbrala najboljša dela, med njimi tudi nakit Atelje DR.

artistar.it

Britanski Vogue, 2018:
Unikatni nakit Atelje DR Jewelry je bil izbran za 3-mesečno kampanjo britanske revije Vogue, ki je predstavila še neodkrite oblikovalce po vsem svetu.

Hollywood, 2018:
Imela sem čast obogatiti lepoto in talent slovenske igralke Katarine Čas z unikatnim nakitom, ki sem ga izdelala, da ga bo nosila na premieri filma Terminal v Hollywoodu. 

Atelje DR v medijih:
Unikatni nakit blagovne znamke Atelje DR si lahko ogledaš v slovenskih in tujih medijih. Različni intervjuji so bili objavljeni v revijah Ona, Story, Moja Žena, Elle, Slovenske novice, Cosmopolitan, Jana,...
Spletni intervjuji:

glitter.si

cosmopolitan

super1.hr

Atelje DR na televiziji:
Povabili so me, da svojo blagovno znamko unikatnega nakita po meri predstavim v oddajah Jutro, Planet TV in Kultura bivanja, RTV SLO 1. 

Kultura bivanja

Teden slovenskega nakita, 2022:
Izbrana sem bila za del projekta Slovenski teden nakita, 2022, kjer so svoja dela predstavili različni slovenski oblikovalci unikatnega nakita. 

Slovenski teden nakita

VIZIJA

gemstones-collection-jewelry-set_127090-

AVTENTIČNI DRAGI KAMNI

Ne gre samo za lepoto in kakovost kamnov, ampak tudi za to, kako so izkopani, od kod prihajajo in kako vstopajo na trg. V našem studiu zelo skrbimo, da svojim strankam ponudimo etične kamne iz zaupanja vrednih in zanesljivih virov. 

gold-silver-bullion-e1595863585213-768x4

RECIKLIRANE KOVINE

Z recikliranjem plemenitih kovin želimo prispevati k okolju prijaznejšemu pristopu ustvarjanja nakita. Plemenite kovine imajo neverjetno lastnost, da ne izgubijo svojih lastnosti, čeprav jih je mogoče znova in znova reciklirati.

15_edited.jpg

ROČNO IZDELAN NAKIT

Naš nakit je v celoti ročno izdelan od ideje do končnega izdelka izključno z uporabo ognja in drobnega orodja. Ne uporabljamo voščenega modeliranja ali 3D tiskanja. 

IMG_20190814_081023_edited.jpg

NAKIT PO MERI

Radi ustvarimo unikaten kos nakita za vsakega posameznika. Vodili te bomo skozi postopek odločanja in ti svetovali, kaj bo najbolje izpolnilo tvoja pričakovanja.  

IMG_6550-001_edited.jpg

NAKIT S CERTIFIKATOM

Vsak kos nakita, ročno izdelan v našem studiu, ima poseben certifikat, kjer so opisani materiali, kamni, uporabljene tehnike in zgodba samega izdelka. Prejmeš tudi 1-letno garancijo za vsak kos, ki ga izdelamo pri nas. 

hands-holding-world_edited.jpg

DOSTAVA PO CELEM SVETU

Imeti unikaten kos nakita po meri bi moralo biti pravilo in ne izjema. Naša naloga je poskrbeti, da boš izbrani kos prejel/a varno in brez poškodb. Dostavimo naravnost do tvojih vrat, ne glede na to, kje si. 

Order enguiries

KAKO NAROČITI SVOJ NAKIT PO MERI?

01

Stopi v stik z nami po telefonu, e-pošti ali družbenih omrežjih in načrtuj srečanje prek video klica ali pa nas obišči v našem studiu.

STOPI V STIK

02

Zaupaj nam tvoje želje in potrudili se bomo, da izpolnimo tvoja pričakovanja.

POSVETOVANJE

03

Med postopkom ročne izdelave ti bomo poslali fotografije, na katerih lahko vidiš, kako nastaja tvoj izbrani kos. Če ti karkoli ne ustreza, lahko še spremenimo.

IZDELAVA

04

Ko bo kos dokončan, ti ga bomo poslali. Ne skrbi, popolnoma je varno. Si pa več kot dobrodošel/la, da ga prevzameš v našem studiu. 

ZAKLJUČEVANJE

Tukaj smo zate!

Adamičeva 30, 1290 Grosuplje, Slovenia

info@atelje-dr.si  /  Tel. 00386 31 603 193

Najlepša hvala za sporočilo!

S klikom na gumb »Pošlji« se strinjate, da vaše podatke uporabljamo za stik z vami in za odgovor na vaša vprašanja. Spoštujemo vašo zasebnost in morebitno delimo vaše podatke samo z Wix.com, kjer gostuje naše spletno mesto.  

STAY UPDATED

By clicking the ˝Subscribe˝ button you agree to receive our newsletters and useful content. We respect your informations and we potentially share them only with the Wix.com where our website is hosted.

bottom of page