top of page

Kako izmeriti velikost prstana

Nič ni bolj vznemirljivega kot nakup novega prstana, a iskanje velikosti prstana, ki ustreza, je lahko pravi izziv. Torej, če ne poznate velikosti svojega prstana ali ne veste, kako dobiti prave mere, smo za vas pripravili podrobnejša navodila spodaj.


free_form_ring_in_white_gold_with_Sapphires_and_diamonds

Poleg tega imate 10 prstov, na katerih bi potencialno lahko nosili prstan, kar pomeni, da imate 10 različnih velikosti.Nasvet za popolno prileganje


various_rings_in_gold_with_various_gemstones

Nakupovati prstan preko spleta, ki se vam bo popolnoma prilegal, ni nujno misija nemogoče. Prstan mora biti dovolj tesen, da ne pade, vendar še vedno dovolj ohlapen, da zdrsne čez členke vašega prsta. Upoštevajte, da so vsi vaši prsti različnih velikosti, leva roka se razlikuje od desne roke in tudi čas dneva ali vreme lahko vplivata na vaše meritve.


Koristni nasveti


Hladni pogoji lahko povzročijo, da se vaši prsti skrčijo celo za polovico dejanske velikosti, zato je najbolje, da meritve prsta opravite pri sobni temperaturi.


Naša dominantna roka je običajno nekoliko večja, zato poskrbite, da boste za največjo natančnost izmerili prst, na katerem želite nositi prstan.


Najboljši čas za merjenje prsta je konec dneva, saj se naši prsti čez dan spreminjajo v velikosti.

Izmerite velikost svojega prstana 3- do 4-krat glede na našo tabelo, da zagotovite pravilno prileganje.Metode za merjenje velikosti prstanov


Velikost prstana lahko izmerite doma z nekaj različnimi metodami. Nekateri so bolj natančni od drugih, vendar za najboljše rezultate vedno priporočamo obisk strokovnjaka, ki bo opravil ustrezne meritve.ring_sizers_and_ring_size_mandrel

In medtem ko večina teh možnosti deluje samo, če merite lastno velikost prstana, obstajajo načini za merjenje velikosti prstana drugih ljudi, če želite kupiti prstan, ne da bi vaš partner izvedel!Merilni trak

meassuring_tape_

Postavite merilni trak čez prst in ga povlecite okoli prsta v krog.


Prilagodite velikost kroga, ga premikajte po členkih in se prepričajte, da se udobno prilega.


Zabeležite si mere v milimetrih in uporabite spodnjo tabelo velikosti prstana, da poiščete svojo velikost prstana.


ring_size_chartVrvica in ravnilo

string_and_a_ruller

Odrežite vrvico, ki je dolga približno 10 cm.


Ovijte vrvico okoli prsta in znova poskrbite, da se udobno prilega.

Označite kos vrvice, kjer se oba konca srečata.


Če ste zelo natančni, lahko naredite ponarejen prstan z vrvico, dokler se vam ne zdi, da se prilega. Vrvica oblikovana v krog ne sme biti ne napeta ne ohlapna.Z ravnilom izmerite dolžino v milimetrih.


Uporabite zgornjo tabelo velikosti prstanov, da poiščete popolno velikost prstana.


Meritev z uporabo prstana

Uporabite lahko prstan, ki ga že imate, in mu izmerite premer v milimetrih.


Bodite previdni pri merjenju, ker so pomembne tudi polovice. Na primer, 17,4 mm; 18,7 mm itd.


Izmerite najširše točke notranje strani obroča, od roba do roba.


Uporabite tabelo velikosti prstanov. Samo položite prstan na natisnjen list tabele in ugotovite, kje se ujema z notranjim obsegom vašega prstana.


ring_size_chart


Zdaj, ko ste določili svojo natančno velikost prstana, ste lahko prepričani, da se vam bo prstan, ki ga obožujete, popolnoma prilegal.

Opmerkingen


bottom of page