top of page

Kraljevski Safir

Naš čudoviti planet nam je podaril veliko fascinantnih dragih kamnov, ki so bogati z barvo, teksturo in sijajem, danes pa vam predstavljamo kraljevski Safir. Sodijo med najbolj zaželene drage kamne, predvsem zaradi mavrične palete barv in neskončnih možnosti, ki jih ponujajo.free_form_ring_in_white_gold_with_Sapphires

Zgodovina Safirjev


Safirje so odkrili pred več tisoč leti. Segajo vse do prvega templja, 957 pr. n. št., saj je bil Safir eden od dvanajstih dragih kamnov, uporabljenih v naprsnem oklepu velikega duhovnika. Ni znano, kdo je bil prvi, ki je odkril Safir.


cluster_earrings_and_neckalce_in_white_gold_with_Sapphires

Prve so jih v nakitu uporabljale starodavne civilizacije, kot so Babilonci, Egipčani, Grki in Rimljani. Čeprav je bila modra najpogostejša barva pri izdelavi nakita, je bilo mogoče najti tudi druge barve Safirjev, kot sta roza in zelena. Ti dragi kamni so postali mednarodno priljubljeni v 17. stoletju, ko so bili predstavljeni v evropskih kraljevih draguljih. Od takrat so postali znani kot eden najrazkošnejših dragih kamnov in simbol večne ljubezni.


Barve Safirja


Safir je splošno znan kot modri dragi kamen, vendar je na voljo v številnih barvah in različicah kakovosti. Barva kamna je odvisna od odstotka železa in titana, prisotnega med njegovim nastajanjem.


royal_ring_in_yellow_gold_with_blue_Sapphire


Safirji, ki niso modri, so znani kot modni Safirji in so lahko katere koli barve - razen rdeče, ki je Rubinasta. Modne barve safirja so: roza, oranžna, rumena, zelena in vijolična. Za vsak okus se najde drugačna barva Safirja!


Modri Safirji so najbolj priljubljena vrsta Safirjev. Natančen odtenek modre se lahko razlikuje od bledo modre do globoke, intenzivne kraljevsko modre. Le malo stvari je tako očarljivih kot popoln, intenzivno moder Safir.


Rožnati Safirji so s svojim odtenkom nadvse romantični in priljubljeni za zaročne prstane. Med postopkom nastajanja, s prisotnostjo kroma nastane Safir z živahnim rožnatim odtenkom.


cluster_rings_inyellow_and_white_gold_with_orange_and_blue_Sapphires

Oranžni Safirji so očarljiva različica. Je ena najredkejših barvnih različic, ki so danes prisotne. Glede na količino prisotnih nečistoč lahko te drage kamne najdemo v več odtenkih, od svetlih pastelnih do živih oranžno-rdečih odtenkov.

cluster_ring_in_yellow_gold_with_green_Sapphires

Zeleni Safirji predstavljajo edinstveno različico. Segajo od subtilnih, skoraj bledih odtenkov do živahnih, globokih odtenkov, vsekakor pa ponujajo raznolik spekter barvnih možnosti.


Beli Safirji izžarevajo brezčasno eleganco in ponujajo subtilno, a očarljivo alternativo tradicionalnim diamantom. S svojim bleščečim sijajem in skromno lepoto predstavljajo prefinjeno izbiro za vsako priložnost.engagement_ring_with_parti_Saphire


Parti Safirji, znani tudi kot polikromirani Safirji, so Safirji, ki kažejo več kot eno barvo. Ti čudoviti barvni kamni so znani po svojih edinstvenih barvnih kombinacijah 2 ali 3 tonov v kamnu, pogosto različnih kombinacij modre, zelene in rumene barve.


Čistost in trdota Safirja


Safirji so med najtrpežnejšimi naravnimi elementi na svetu. Dragi kamni so ocenjeni glede na njihovo sposobnost, da prenesejo praske. Na podlagi Mohsove lestvice trdote imajo Safirji oceno 9 od 10, le diamant ima večjo trdoto, vendar ne tako veličastnih barv.


inclusions_in_Sapphire

Zelo malo verjetno je, da bi našli Safirje brez kakršnih koli vključkov ali nepopolnosti. V njih najdemo več vrst vključkov. Med njimi so dolgi tanki mineralni vključki, imenovani iglice. Druge značilnosti bistrosti vključujejo mineralne kristale, delno zaceljene zlome, ki izgledajo kot prstni odtisi.
Naša strast do Safirjev

V našem studiu zelo cenimo Safirje v vseh njihovih očarljivih odtenkih. Ne glede na to, ali krasijo prstan, ogrlico, uhane ali zapestnico, poleg drugih dragih kamnov, Safirji vsakemu izdelku dodajo brezčasno privlačnost. Vsak kamen je dragocen, edinstven in ga je treba ceniti. Proces oblikovanja se začne pri kamnu, saj si prizadevamo združiti dizajn in obliko z naravno lepoto Safirja.


תגובות


bottom of page