top of page

Edinstvena lepota diamanta


Ti izjemni kamni, cenjeni zaradi svoje edinstvene lepote, so najboljši način, da obeležite svoj trenutek in zasijete z edinstvenim diamantnim nakitom.


Kaj je diamant?


Eden najbolj znanih in najbolj uporabnih mineralov je diamant. Beseda izhaja iz grške besede 'adamas', kar pomeni neuklonljiv in nepremagljiv, kar je idealno ime za najtršo naravno snov na zemlji.diamonds

Skozi milijone let je globoko pod zemeljskim površjem in pod izjemno visokimi pritiski in temperaturami nastajal čisti ogljik, ki se je spremenil v najtršo naravno snov, vulkansko delovanje pa je ta kamen pripeljalo na doseg človeka.

Slovijo po svojih izjemnih fizikalnih lastnostih, predvsem trdoti in visokem lomu svetlobe. Zaradi teh in drugih lastnosti so eden najbolj uporabnih mineralov v nakitu in v številnih panogah industrije.Miti in legende diamanta


Legenda pravi, da je prvi diamant našel 15-letni pastirček Erasmus Jacobs na očetovi kmetiji, kamen naj bi tehtal kar 21 karatov. Menda je Erazem z njim zaslužil dolar.


free_form_ring_in_white_gold_with_Sapphires_and_diamonds

Druga legenda trdi, da je Bog rudnikov poklical svoje dvorjane, naj zberejo vse svetovno znane dragulje: Rubine, Safirje, Smaragde itd. Ugotovil je, da so vseh odtenkov in barv ter različnih trdot. Vzel je enega od vsakega in ju zdrobil; sestavil jih je skupaj in izjavil: "Naj bo to nekaj, kar bo združevalo lepoto vsega." Spregovoril je in tako se je rodil diamant. Čist kot rosna kaplja in nepremagljiv v trdoti. Ko pa se njegov žarek razloči v spektru, prikaže vse barve draguljev, iz katerih je bil narejen.


Fascinantna dejstva o diamantih

Grki so verjeli, da so ti dragi kamni solze bogov, Rimljani pa so mislili, da so drobci zvezd.


unique_yellow_gold_ring_with_diamond

Nastali so veliko preden so dinozavri tavali po zemlji, nekateri pa so starejši celo od zvezd.


Ko je rudarska družba De Beers odkrila zakladnico diamantov v mestu Kimberley, je ugotovila, da bo ta velika zaloga diamantov zmanjšala njihovo vrednost. Da bi to preprečili, so svoje izdelke tržili kot redke in se odločili, da jih izdajo le v manjših serijah. Popularizirali so ideologijo, da zaročni prstani potrebujejo te posebne kamne.

Vrste in oblike diamantov

Poznamo več vrst in oblik diamantov. Vsak diamant dobi ime glede na brus ali pa je označen z redkostjo.


cluster_ring_in_white_gold_with_diamonds

V industriji diamantov je okrogli diamant znan kot najbolj priljubljena oblika diamanta. Kljub temu, postajajo vse bolj priljubljeni tudi nekateri drugi brusi, kot so Princess brus, Cushion brus in Smaragdni brus.Mi se navdušujemo nad mnogimi različnimi vrstami diamantov

Torej, če ste ljubitelj tradicionalnih diamantov, pojdite iz svojega območja udobja! S tem člankom vas želimo spodbuditi, da spoznate več bleščečih diamantov, v katere se boste lahko zaljubili.


mint_coloured_diamond

Poleg različnih vrst diamantov, razvrščenih po brusu, obstaja veliko barv diamantov, najdemo jih v vseh barvah mavrice.


Ste na primer že slišali za diamant mint barve?
Rdeča je najredkejša barva diamantov. Pravijo, da na svetu obstaja samo 30 naravnih rdečih diamantov. Simbolizira strast, zaupanje in moč.


Izjemno redki so tudi modri diamanti. Modri odtenki nastanejo zaradi prisotnosti bora v procesu nastajanja. Predstavljajo mir, resnico, predanost, večnost in čistost.


cluster_ring_in_white_gold_yellow_gold_and_black_rhodium_with_black_and_white_diamonds_and_Salt_and_Pepper_diamonds

Črni diamanti simbolizirajo čistost, ljubezen, zvestobo in večnost.


Rjavi diamanti se prodajajo pod različnimi imeni, kot so Coffee (kava), Champagne (šampanjec), Chocolate (čokolada) in Cognac (konjak). Predstavljajo jasnost, stabilnost in red.


special_ring_in_white_and_yellow_gold_with_Salt_and_Pepper_diamonds


Besedna zveza "Salt and Pepper" se nanaša na diamant, ki ima mešanico številnih črnih in belih vključkov. Vključki so majhne nepopolnosti znotraj diamanta. Ti vključki so lahko tudi druge barve in imajo veliko različnih oblik in velikosti.Ker je na voljo toliko vrst diamantov, se vam bo morda zdelo naravnost nemogoče izbrati samo enega.


Konec koncev ni napačne izbire – vse je odvisno od vašega osebnega stila.

Comments


bottom of page