top of page

Unikatni poročni prstani - najbolj romantičen kos nakita, ki ga bosta imela


Danes so unikatni poročni prstani najbolj romantičen kos nakita, ki ga bosta nosila in najpomembnejši simbol zakona. So krog, ki nima ne začetka ne konca in simbolizirajo večnost, nesmrtnost, varnost in celovitost.


unique_wedding_rings_in_yellow_gold

Polni so čustvenega pomena, a dejansko je tako že veliko dlje, kot si morda mislite!cluster_earrings_and_neckalce_in_white_gold_with_Sapphires

Prvi poročni prstani izvirajo od starih Egipčanov, ko so si izmenjevali prstane iz pletenega trsta in konoplje. Te prstane so namestili na četrti prst leve roke, ker so verjeli, da obstaja "vena ljubezni", ki teče od tega prsta neposredno do vašega srca. Podobno kot danes, je bil to "prstan ljubezni" in so ga nosili kot simbol predanosti drug drugemu.
Simbol vajine ljubezenske zgodbe - unikatni poročni prstani


Današnji poročni prstani so na voljo v različnih slogih, barvah in oblikah, ki ustrezajo bistvu sodobnih porok. Pari imajo svobodo pri nakupu poročnih prstanov, ki se ujemajo z njihovimi edinstvenimi ljubezenskimi zgodbami, izbira pa je res neskončna, ko iščete stil, ki bo dolgotrajen in nepozaben.Naši poročni prstani


V našem ateljeju imamo radi nakit z zgodbo, še posebej ko gre za poročne prstane. Oblikujemo klasične ali moderne, široke ali ozke, srebrne, zlate ali kombinacijo obojega. Vse dizajne lahko prilagodimo vajinim željam in samo za vaju. Najpomembneje pa nam je, da so poročni prstani točno takšni, kot si jih želita. Oblikovani so popolnoma ročno, osebno za vaju in z vajino ljubezensko zgodbo.


Ročno izdelani poročni prstani ponujajo široko paleto možnosti za pare, ki želijo imeti unikaten in personaliziran kos nakita, ki odraža njun odnos in simbolizira njuno predanost drug drugemu.


Poročni prstani po navdihu narave


Organske oblike, ujete v plemenito kovino, so dandanes v polnem trendu. Ti prstani so lahko zasnovani tako, da odražajo različne naravne elemente, od nežnih cvetličnih motivov do razgibane gorske pokrajine.


handmade_reticulated_wedding_rings


Ti poročni prstani so ustvarjeni s postopkom retikulacije; tehnika, pri kateri pri določeni temperaturi ognja naredimo gube v materialu. Brezčasen klasičen dizajn, v katerem se prepletajo strukture in oblike, premišljeno oblikovane od ideje do končnega izdelka.

Poročni prstani s črnim rodijem

Legenda pravi, da nošenje "črnega prstana" predstavlja moč ljubezni, zaradi česar so ti poročni prstani izjemno priljubljeni.


black_wedding_rings_in_silver_and_rose_gold_lines

Ti poročni prstani so oblikovani s črnim rodijem, ki je zelo odporen. Možnosti so neskončne, ko gre za kombiniranje črnega rodija z drugimi barvami kovine.


Poročni prstani s prstnimi odtisi

Vsak prstni odtis je 100 % edinstven, kar pomeni, da se vsak prstan s prstnim odtisom ponaša z enako ekskluzivnostjo.

fingerprint_engraved_wedding_rings


Ti poročni prstani ustvarjajo edinstven dizajn. Prstni odtis predstavlja črte ljubezenske zgodbe, kar vama omogoča, da izrazita svoj edinstven odnos v sijoči kovini. Lahko se nahaja na notranji ali zunanji strani prstanov.Diamantni poročni prstani

Diamantni poročni prstani so brezčasen način, da izkažeta svojo ljubezen. So simbol medsebojne predanosti in večne ljubezni.


wedding_bands_with_diamonds_in_white_and_rose_gold

Prstan "half eternity" ima kamne po zgornji polovici prstana. Lahko pokrivajo 1/2 ali 3/4 prstana, medtem ko imajo prstani "eternity" kamne okrog celega prstana. "Eternity" prstani so obljuba predanosti. Znano je, da ti prstani, okrašeni z diamanti ali z drugimi dragimi kamni, predstavljajo večno ljubezen.


Nasveti za izbiro poročnega prstana

Izbira popolnega poročnega prstana je lahko razburljiva, a zastrašujoča naloga. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vama bodo pomagali do pravega poročnega prstana:


  • izbira plemenite kovine za poročni prstan je dober začetek. Z obilico plemenitih kovin, med katerimi lahko izbirata, od katerih se vsaka ponaša z edinstvenimi lastnostmi in slogi, se najde popolna kombinacija za vsak zaljubljeni par!


  • vzemita si čas. Začnita iskati poročne prstane tri do štiri mesece pred poroko, da zagotovita dovolj časa za prilagajanje velikosti in pošiljanje.


  • vprašajta se, kako podobni, če sploh, bi si vi in vaš bodoči zakonec želela, da bi bili vajini poročni prstani. Nobenega pravila ni, da morata izbrati isto plemenito kovino ali celo podoben slog. To vama bo pomagalo zagotoviti, da bo iskanje prstanov v skladu z vajinimi cilji.


  • vsak ima svoj okus in stil in to se zagotovo mora poznati tudi pri vajinih poročnih prstanih. Vključitev vajinega osebnega stila v iskanje poročnih prstanov lahko pomeni osredotočanje na določene barve, oblike ali stile prstanov, ki vam in vašemu partnerju najbolj ustrezajo.


  • ne nazadnje pa ne pozabita uživati v celotnem procesu, saj je ustvarjanje spominov prav tako, če ne še bolj pomembno, kot sam nakup.
 

Iskanje popolnih poročnih prstanov ni nujno stresno. V Ateljeju DR nakita vama olajšamo iskanje popolnih poročnih prstanov tako, da jih oblikujemo samo za vaju.

Comments


bottom of page